«Таємні акції Моссаду. Брудні справи ізраїльської таємної служби»

З наступного числа “Універсум” розпочинає публікацію уривків з книжки Віктора Островського “Таємні акції Моссаду. Брудні справи ізраїльської таємної служби”.

Автор бестселера Віктор Островський, який раніше працював у Моссаді та був співучасником одних з найбрудніших махінацій ізраїльської таємної служби, відкриває у своїй новій книзі фони деяких скандалів, міжнародних інцидентів та політичних вбивств. Вбивство Уве Баршеля, насильницьку смерть англійського короля засобів інформації Роберта Максвелла і путч проти Михайла Горбачова, заплановану спробу вбивства Джорджа Буша та інші акти насильства і політичні інтриги Островський документує надзвичайно актуальними фактами з найновішої історії ізраїльської таємної служби та відкриває інтернаціонально обширні зв’язки цієї організації.

Віктор Островський отримав своє найнебезпечніше завдання лише після того, як був змушений покинути Моссад через одну інтригу. Проте закулісні керівники інтриги є його новими директорами, що дають завдання, прогресивно налаштовані сили, які хочуть позбавити влади сильні лінії (Hardliner) старої провідної кліки. Островський втягується в їхню гру, щоб урятувати своє життя, при цьому йому до рук потрапляє надзвичайно актуальний матеріал, який він зараз оприлюднює для того, щоб почуватися у своєму житті безпечно перед новою клікою.

Віктор Островський народився в 1949 році в Канаді і виріс в Ізраїлі. У 18 років він став наймолодшим офіцером ізраїльської армії. На початку 80-х років його найняли в Моссад. Через 4 роки служби в таємній організації його звільнили з сумнівних причин. Сьогодні він знову живе в Канаді. У 1990 році він видав свою книгу “Моссад”, проти якої держава Ізраїль пробувала вжити заходів, подаючи позов, і яка в результаті стала інтернаціональним бестселером. “Таємні акції Моссаду” висвітлює, так би мовити, продовження темних розділів з найновішої історії ізраїльської таємної служби і розкриває глибокі зв’язки, на які до цього часу лише натякали.

Універсум 11–12 (109–110), 2002

Журнал Універсум 11–12 (109–110), 2002

Олександр Мороз: «Системну кризу в Україні потрібно і можна розв’язати»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Оксана Левкова Об’єктив(ова)на війна, або блефують всі...

ТЕРОРИЗМ Леонід Капелюшний Московський синдром

СВОБОДА СЛОВА Микола Томенко Сучасна Україна – держава, в якій вбивають журналістів

ЕКОНОМІКА Леонід Шульман Ринковий фундаменталізм

ЗДОРОВ’Я НАЦІЇ Олександр Голяченко Соціально-медичні причини вимирання української людності, або чи існує цензура в Україні

СУСПІЛЬСТВО Юрій Саєнко Україна: проблема бідності

РЕАЛІЇ СЬОГОДЕННЯ Микола Кульчинський Не втратити Батьківщину

ТОЧКА ЗОРУ Д-р Василь-Ярослав Новицький Щоб влада не проростала корупцією, її треба частіше міняти

ЕКСКЛЮЗИВ Олександр Мороз: «Системну кризу в Україні потрібно і можна розв’язати»
Григорiй Омельченко Виступ у сесійній залі Верховної Ради України 27 листопада 2002 року