Дорогий наш докторе Осипе Мороз!

Дорогий наш докторе Осипе Мороз!

Інтелектуальна частина материкового українства сприймає Вас і поважає Вас за те, що Ви є, зостаєтеся і завжди будете символом Інтелекту нашого народу.

Своїм сподвижницьким життям істинного українця Ви все робите заради ствердження гідності українства у світі — і там, на Вашій другій Батьківщині, і тут, куди Ви рветеся своєю душею і всім своїм єством.

Ваш великий життєвий досвід підказує Вам, що не всі люди здатні належно поцінувати Ваші благородні починання. Не всім це дано Богом. До цього треба дорости. Це треба збагнути. Висока цінність Людини в тому, що Вона керується високими мірилами Совісті.

Ви достукуєтеся до укорінених чеснот Української Душі, відшукуєте шляхи пробудження Свідомості, Духу і Самості народу. Вам достає тверезості, наполегливості й мудрості віднаходити його інтелектуальну потужність.

Ви неухильно потверджуєте, що український народ не тільки має право, а й спроможний відродити свій — своєрідний Інтелект Нації. Ми вітаємо і підтримуємо цю потужну соціальну енергію Вашої душі і Вашого інтелекту.

Українське товариство “Інтелект нації” вітає Вас з досягненням Зрілості, Енергійності, Доброзичливості, Багатотерпіння і Настирливості, якими Вас обдарував Бог. Ми висловлюємо подяку Вам за надихання нашої нації не тільки на палкий Заклик, а й на активність Інтелекту, на непохитність Волі, на відповідальність Слова, на благородність Намірів і на силу Дії щодо побудови модерної української нації.

Дай Боже Вам міцного здоров’я, довгих років життя і відчуття повного щастя на довговіковій ниві!

Нехай процвітає Ваша родина!

Ми любимо Вас, цінуємо і сподіваємося на плідну співпрацю!

З повагою,

Президент Українського товариства “Інтелект нації”

Леонід КРАВЧУК

12.12.2001

Доктор Осип Мороз — ексклюзивний представник журналу “Універсум” в США.

Універсум 7–8 (105–106), 2002

Журнал Універсум 7–8 (105–106), 2002