Зрада? У законі про реінтеграцію Донбасу знайшли «слизьке місце»

15.10.2017

Закон про реінтеграцію Донбасу, що вступив в силу, не визначає відносини України з Росією, як з країною-агресором. Незважаючи на те, що світ визнав російську окупацію, Київ не поспішає розставити всі крапки над «і» щодо Москви.

Про це в ефірі ObozTV заявила відомий журналіст і блогер Лариса Волошина.

Вона також зазначила: «У нас вже більше трьох років діє закон про те, що Росія окупувала Кримський півострів і анексувала його» . «Ми думаємо про закон, який повинен встановлювати відносини України з країною-агресором?» – підкреслила журналіст.

Київ не заявив про свою позицію, сказала вона, щодо російського бізнесу, банків РФ, які мають доступ до українського ринку.

«Що ми будемо робити з російським товарообігом, з грошима, які ходять (в Україні), з депутатами, які їздять на територію РФ?» – запитала Волошина. «Якщо ми говоримо, що у нас є агресор, сказали «А», – давайте (говорити)«Б»», – додала блогер.

Коментуючи закон про реінтеграцію Донбасу, він зазначила: «Чому ми показуємо (це) як велику перемогу?» . На четвертому році російської агресії, сказала журналіст, Київ визнав, що Україна повинна встановити відносини зі своїми громадянами на окупованих територіях і убезпечити військових ЗСУ під час проведення військової операції. «Але жодного слова саме про державу-агресора з точки зору нашого законодавства там немає», – продовжила Волошина.

В ході передачі вона нагадала, що в 2015 році ПАРЄ у своїй резолюції поклала на РФ відповідальність за дотримання гуманітарного права і прав людини в окупованих Криму, Луганській і Донецькій областях.

«Це резолюція ПАРЄ! Фактично світ визнав російську окупацію на Донбасі і те, що вона несе відповідальність за все, за два роки до нас, але ми якось не поспішаємо», – додала Волошина.

Універсум 3–4 (365–366), 2024

Журнал Універсум 3–4 (365–366), 2024

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Ігор Юхновський Термодинаміка і стійкість політичної системи

RUSSIAN WORLD Сергій Кримський «Метод Шварценеггера». Про дегуманізацію росіян
Олег К. Романчук Виродження нації

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Григорiй Омельченко «Російський слід» ІДІЛ

ВІЙНА Григорiй Омельченко Язик мій – ворог мій: владі не варто вихвалятися спецопераціями до кінця війни

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Адам Ентус, Майкл Швіртц Війна розвідників: як ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з путіним

ВІЙНА І ПОЛІТИКА Браніслав Сланчев, Хейн Гоеманс Перешкоди для дипломатії в Україні

КУЛЬТУРА Оксана Захарчук Велетень української етнографії

ПОЛІТИКА Юрій Щербак: «Америка допомогла врятувати життя таких українців, як я, у Другій світовій війні. Нам знову потрібна допомога»
Марія Ємець Глава МЗС Польщі дорікнув конгресу США за затримку допомоги Україні