Тридцята річниця Незалежності України на Флориді

31.08.2021

Українська громада в південно-західній Флориді з Осередком у Норт Порті 24 серпня гідно відзначила тридцятиліття Незалежності України.

Перед будинком міської ради (City Hall) українськими-американськими ветеранами на чолі з командиром Ігорем Гроньом, був вивішений український прапор, а присутні виконали український і американський гимни.

Jill Lukes, міський голова Норт Порту, де проживає близько 5,000 людей українського походження, прочитала Проклямацію в якій міська рада Норт Порту проголошує 24 серпня Днем Української Незалежності.

На святочне підняття українського прапору прийшло понад 40 осіб, одягнених у вишиванки. Це були люди різного віку з різних хвиль прибуття до США. А міський голова Jill Lukes була одягнена у вишиванку, на голові мала вінок. Вона та інші члени управи міської ради завжди були прихильні до української громади.

На жаль, гучніше відзначення 30-ї річниці Незалежності України не могло відбутися цього року через пандемію коронавірусу, але як тільки ситуація покращає до кінця року, то ширше відзначення цієї важної дати ще відбудеться.

Віра БОДНАРУК, професор
Громадський Комітет
Норт Порт, Флорида

Залучені фото Христі Чайковської

Український прапор у Норт Порті

Американські ветерани-українці перед міською радою

Присутні співають український славень