День Незалежності України на Флориді

27.08.2022

Ветерани вивішують український прапор, Норт Порт

24 серпня, в день 31-ї річниці відновлення незалежності України, українська громада південно-західньої Флориди зібралася перед міською радою міста Норт Порт, щоб урочисто відзначити цю важливу дату.

Понад 150 мешканців не тільки Норт Порту, але й сусідніх місцевостей, зібралися вранці, аби бути присутніми на піднятті українського прапора поруч з американським. Церемонію виконали Українські-Американські ветерани (Ukrainian-American Veterans) під виконання американського та українського славнів.

Голова Українського-Американського Клюбу (Ukrainian American Club) Дарія Томашоска привітала присутніх і запросила до слова міського голову Пітера Емріча (Peter Emrich), який зачитав Проклямацію до Дня Незалежності України і висловив солідарність з її народом у цей пекельний час війни внаслідок жорстокої російської агресії. Члени Міської Ради також висловлювали свою підтримку українському народові в його прагненні до свободи і миру.

У своєму слові від Громадського Комітету, як організатора Свята, Дарія Томашоска розповіла про історію боротьби українського народу в 20–21 ст. за незалежність, за прагнення бути миролюбною европейською державою. Всупереч цим намірам і бажанням Москва та її провід вже півроку веде жорстоку війну проти Україну, щоб підкорити її народ. Але з допомогою США та вільного світу українці переможуть ворожу брутальну силу!

Інструментальний квартет молоді з Української Баптиської Церкви спільно з усіма присутніми на урочистому заході виконав молитву «Боже Великий Єдиний». На закінчення урочистостей його учасники створили живий ланцюг, щоб символічно бути з народом України в цей історичний день Незалежності України і заспівали «Ой у лузі червона калина».

Щира подяка організаторам свята – членам Громадського Комітету, до якого входять: Український Американський Клюб, (голова Дарія Томашоска); Товариство Української Мови – ТУМ (голова Віра Боднарук); Українські-Американські Ветерани, пост 40; Союз Українок Америки, Від. 56; Осередок ім. Св. Андрія.

Віра БОДНАРУК,
Голова Громадського Комітету
південно-західньої Флориди

26 серпня 2022

Залучені світлини Христі Чайковської

Урядовці міста Норт Порт

Квартет молоді Української Баптистської Церкви; стоїть біля них пастор А. Хрипчук

Присутні співають «Боже Великий Єдиний»

Живий Ланцюг

На тлі Міської Ради стоять (зліва-направо): Р. Чайковський, Л. Бойко, Б. Боднарук, В. Боднарук, Д. Томашоска, Є. Томашоский, О. Бабчук, Ю. Данілович, commissioner Jill Luje і А. Соловейчик

Універсум 3–4 (365–366), 2024

Журнал Універсум 3–4 (365–366), 2024

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Ігор Юхновський Термодинаміка і стійкість політичної системи

RUSSIAN WORLD Сергій Кримський «Метод Шварценеггера». Про дегуманізацію росіян
Олег К. Романчук Виродження нації

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Григорiй Омельченко «Російський слід» ІДІЛ

ВІЙНА Григорiй Омельченко Язик мій – ворог мій: владі не варто вихвалятися спецопераціями до кінця війни

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Адам Ентус, Майкл Швіртц Війна розвідників: як ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з путіним

ВІЙНА І ПОЛІТИКА Браніслав Сланчев, Хейн Гоеманс Перешкоди для дипломатії в Україні

КУЛЬТУРА Оксана Захарчук Велетень української етнографії

ПОЛІТИКА Юрій Щербак: «Америка допомогла врятувати життя таких українців, як я, у Другій світовій війні. Нам знову потрібна допомога»
Марія Ємець Глава МЗС Польщі дорікнув конгресу США за затримку допомоги Україні