22 вересня 2016 року у книгарні «Є» відбудеться презентація книжок Олега К. Романчука

21.09.2016

Книгарня «Є» та видавництво «Універсум» запрошують на презентацію книжок Олега К. Романчука «Соціальна інформатика» та науково-фантастичного роману «Зоряний кристал».

Презентація відбудеться у четвер, 22 вересня 2016 року, у книгарні «Є» (м. Львів, проспект Свободи, 7). Початок – о 18:30.

У заході беруть участь: Олег К. Романчук, шеф-редактор журналу «Універсум», Андрій Козицький – історик, к.і.н. (ЛНУ ім. І. Франка) та ін.

У навчальному посібнику «Соціальна інформатика» розглянуто соціально-економічні та політичні наслідки інформатизації суспільства, проаналізовано проблеми інформаційної нерівності, забезпечення інформаційної безпеки індивіда й держави у мирний час та в умовах інформаційної війни.

З відгуків про науково-фантастичний роман «Зоряний кристал»:

Іван Дзюба: «Твір вдало поєднує мотив власне науково-фантастичний з авантурним, пригодницьким… Роман наснажений гуманістичними думками про людство як сім’ю народів, про спільність їхньої долі, про майбутнє, про потребу взаєморозуміння і вселюдської солідарності… «Зоряний кристал» читається з цікавістю й користю. До того ж він один із небагатьох науково-фантастичних творів, у яких відчувається виразна українська національна специфіка: і на рівні матеріалу, і на рівні поетики. Якоюсь мірою він зорієнтований і на наше самопізнання як народу».

Олег Покальчук: «Розглядаючи роман «Зоряний кристал» з літературознавчої точки зору, слід віддати належне блискучій композиції твору, вмілому переплетінню фабули та зграбній побудові карколомного сюжету, який би склав честь будь-якій пригодницькій книжці. Завдяки цьому досягається динаміка викладу, за яким читач стежить з неослабною увагою… Запорізькі козаки й мушкетери, індійські браміни та агенти кайзерівської Німеччини, жерці єгипетських храмів та інші персонажі, повнокровні, живі, переконливі, мандрують сторінками роману».

Олег Романчук – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української преси ЛНУ імені Івана Франка, член Національної спілки письменників і Національної спілки журналістів. Від 1993 року – шеф-редактор (засновник) журналу політології, футурології, економіки, науки та культури «Універсум».

Тел.: (032) 235 73 68.

Вхід вільний. Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».

Універсум 3–4 (365–366), 2024

Журнал Універсум 3–4 (365–366), 2024

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Ігор Юхновський Термодинаміка і стійкість політичної системи

RUSSIAN WORLD Сергій Кримський «Метод Шварценеггера». Про дегуманізацію росіян
Олег К. Романчук Виродження нації

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Григорiй Омельченко «Російський слід» ІДІЛ

ВІЙНА Григорiй Омельченко Язик мій – ворог мій: владі не варто вихвалятися спецопераціями до кінця війни

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Адам Ентус, Майкл Швіртц Війна розвідників: як ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з путіним

ВІЙНА І ПОЛІТИКА Браніслав Сланчев, Хейн Гоеманс Перешкоди для дипломатії в Україні

КУЛЬТУРА Оксана Захарчук Велетень української етнографії

ПОЛІТИКА Юрій Щербак: «Америка допомогла врятувати життя таких українців, як я, у Другій світовій війні. Нам знову потрібна допомога»
Марія Ємець Глава МЗС Польщі дорікнув конгресу США за затримку допомоги Україні