Шляхетний жест громади Норт-Порту

14.01.2022

В час пандемії коронавірусу громадське життя на Флориді дуже сповільнилося, але, незважаючи на всі перешкоди, близькі друзі стараються зійтися і разом відсвяткувати родинні свята. При цій нагоді згадують події в Україні та потреби її народу в нелегкий економічний час.

2 січня, на відзначення Дня Народження активного члена української громади в Норт-Порті Остапа Мацілинського, його друзі зложили пожертви на його честь для Товариства Української Мови імені Тараса Шевченка (ТУМ) на поміч осередкам «Просвіти» в Україні.

Товариство Української Мови вже понад 30 років помагає обласним «Просвітам», деяким університетам та бібліотекам українськими книжками, друкованими в діаспорі, фондами на видавничу діяльність, стипендіями для потребуючих студентів. Про це інформуємо нашу громаду через українську пресу.

Товариство Української Мови щиро дякує всім жертводавцям за щедрі пожертви і пам’ять про потреби в Україні, особливо в друкованім слові державною мовою!

Від редакції

Товариство Української Мови імені Тараса Шевченка отримало з України десятки листів вдячності за свою постійну системну багаторічну допомогу в справах підтримки української просвіти та освіти. Зокрема, такі листи надійшли від Національного Університету «Острозька Академія», Чернівецького, Волинського та Херсонського обласних осередків «Просвіти» тощо. Ми не можемо опублікувати вдячних вітальних листівок з України, проте хочемо вчергове підкреслити необхідність підтримки, зокрема і фінансової, всього українського з боку діаспори. І ТУМ є хорошим прикладом для наслідування, адже якщо ми цінуємо українське, то повинні підтримувати його і в Україні, і за її межами.

Професор Віра БОДНАРУК

Універсум 3–4 (365–366), 2024

Журнал Універсум 3–4 (365–366), 2024

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Ігор Юхновський Термодинаміка і стійкість політичної системи

RUSSIAN WORLD Сергій Кримський «Метод Шварценеггера». Про дегуманізацію росіян
Олег К. Романчук Виродження нації

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Григорiй Омельченко «Російський слід» ІДІЛ

ВІЙНА Григорiй Омельченко Язик мій – ворог мій: владі не варто вихвалятися спецопераціями до кінця війни

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Адам Ентус, Майкл Швіртц Війна розвідників: як ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з путіним

ВІЙНА І ПОЛІТИКА Браніслав Сланчев, Хейн Гоеманс Перешкоди для дипломатії в Україні

КУЛЬТУРА Оксана Захарчук Велетень української етнографії

ПОЛІТИКА Юрій Щербак: «Америка допомогла врятувати життя таких українців, як я, у Другій світовій війні. Нам знову потрібна допомога»
Марія Ємець Глава МЗС Польщі дорікнув конгресу США за затримку допомоги Україні