Фундація УВУ передає безпілотники військовим України

09.06.2023

7 червня у Ню Йорку відбулась товариська зустріч між двома українськими військовими (інвалідами без лівих рук) та представниками Воєнного фонду Фундації Українського Вільного Університету.

Військовим (Василю з Харківщини та Олександеру з Черкаської області), які перебувають в США завдяки американській організації українського походження Revived Soldiers Ukraine, мають вставити протези.

Під час зустрічі були обговорені найбільш пекучі потреби підрозділів ЗСУ. Йшлося зокрема про безпілотники (дрони) та тепловізори. Представники Воєнного фонду ФУВУ передали українським військовим безпілотник та пообіцяли через кілька днів передати ще чотири. Учасники зустрічі обмінялися контактами для дальшої допомоги.

Зі сторони Revived Soldiers Ukraine була присутня пані Юля, яка тридцять років тому виїхала з Харкова до США. Від ФУВУ були присутні Оля, Алла та Аскольд.

Всі учасники заявили, що такі зустрічі дуже важливі для того, щоби діаспора могла прицільно допомагати у війні, а також для забезпечення українських військових потребами, які вони не отримують від держави.

Пресова Референтура ФУВУ

Фото Аскольда