Щасливої дороги!

Нещодавно, а точніше у вересні минулого року на розкладках української періодики з’явилося нове науково-популярне видання для дітей та юнацтва «Юний технік України». Часопис заснували Український державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Міністерства освіти і науки України та видавництво «Грамота».

Новий журнал покликаний, щонайперше, докладно повідувати про творчість юних у позашкільних закладах науково-технічного напряму. Скажімо, під рубрикою «На вістрі пошуку» вміщуватимуться матеріали не тільки про здобутки гуртківців, а й про самобутні ідеї, які можуть захопити широкий учнівський загал.

Нові технології, які впроваджуються у виробництво українськими вченими, новини техніки України, репортажі з наукових лабораторій і випробувальних стендів – далеко не повна тематика публікацій, які дадуть змогу, особливо школярам, прилучитися до науково-технічної творчості. Зрозуміло, видання не обходить історії науки і техніки. У цьому плані редакція має намір уже в ближчих числах розповісти про видатних українських вчених і інженерів, зокрема про академіків С.П.Тимошенка, А.М. Люльку, О.К. Антонова, О.Г. Івченка. У кожному номері часопису публікуватимуться схеми і кресленики оригінальних саморобок, даватимуться необхідні консультації юним умільцям.

Щодо фантастики, то її представлятимуть здебільшого художні твори, надіслані вами на конкурс.

Передплатити журнал можна в будь-якому поштовому відділенні. Передплатний індекс: 02151.