Чому я голосую за Ющенка?

Мене запитують: чому я голосую за Ющенка? Я відповідаю: я голосую за Ющенка, бо не хочу повторення 1654 року, коли за моєю спиною мою Україну вперше розіп’яли «брати» на Лівобережну і Правобережну, згодом убили Вигов­ського, породили Руїну, кривавим цвинтарем став Батурин, відбулася Полтавська битва і вкрали моє ім’я, Запорожець опинився за Дунаєм, без’язикого закували в кріпацтво, Валуєв залишив народ без мови, нас продавали як собак, а під Крутами обсипався цвіт моєї молоді, Хреща­тиком пройшов кований чобіт Мурав­йова, «брати» викарбували на сторінках історії криваві роки – 33-ій, 37-ий і чужі дядьки чужу війну (1941-1945 років ) організували для мого народу два, а точніше – два світових диктатори. А ще я голосую за Ющенка, бо:

1. Я голосую за Ющенка, бо твердо знаю, що такий Президент ніколи і нікому не продасть Україну і український народ!

2. Я голосую за Ющенка, бо певний тільки при Ющенкові, знатиму, що мене більше ніякий окупант на поставить на коліна і я не стану рабом окупанта чи колонізатора.

3. Я голосую за Ющенка , бо за 5 років його каденції переконався, що в Україні є український Президент і вороги зовнішні й внутрішні піднялися на активну боротьбу з ним – символом Української Незалежності!

4. Я голосую за Ющенка, бо тільки за українського Президента я буду спокійний за своїх дітей і онуків.

5. Я голосую за Ющенка, бо тільки при Ющенкові я знатиму, що більше ніколи не буде штучного Голодо­мору в одній з найбільших житниць Європи і Світу – Україні!

6. Я голосую за Ющенка, бо тепер я знатиму, що мою українську інтелігенцію вже не поставлять до стінки лише за те, що вона за духом українська.

7. Я голосую за Ющенка, бо я тепер також твердо знаю, що й українських священників не розпинатимуть на хрестах і не четвертуватимуть на колесах млинів чи пароплавів.

8 Я голосую за Ющенка, бо я переконаний, що тільки при Ющен­кові українських синів і дочок не топитимуть у баржах північних морів лише тому, що вони українці!

9. Я голосую за Ющенка, бо я певний, що тільки при Ющенку не добиватимуть на честь Великого Жовтня українців пляшками з-під шампанського, взявши стаханівське соцзобов’язання зберегти набої для зміцнення «родіни.

10. Я голосую за Ющенка, бо тільки при Ющенкові державна українська мова пануватиме в Україні, а не в «Архіпелагах ГУЛАГах» поміж українських політв’язнів – борців за Незалежність України!

11 Я голосую за Ющенка, бо знаю, що тільки при такому Президентові українці не складатимуть більшість поміж політичних в’язнів на Колимі і в Сандормосі.

12. Я голосую за Ющенка, бо певний, що тільки при Ющенкові народжуватимуться українські діти і їхні матері матимуть матеріальну підтримку.

13. Я голосую за Ющенка, я в переконаний, що тільки при Ющенкові не вбиватимуть і не, відрізатимуть, голови українським журналістам і закопуватимуть у землю безголові тіла!

14. Я голосую за Ющенка, бо маю глибокі переконання, що тільки при Ющенкові не буде таких страшних убивств видатних людей України, смерті яких потім списуватимуться на самогубства чи на дорожні транспортні пригоди.

15. Я голосую за Ющенка, бо свято вірю, що він не допустить, щоб черговий окупант панував на наших вулицях і майданах та без суду й слідства розстрілював українських учнів та студентів тільки за те, що вони одягли вишиванки чи їхні батьки послали їх навчитися в українські школи чи ліцеї.

16 Я голосую за Ющенка, бо свято вірю, що тільки за Ющенка українці матимуть право молитися і розмовляти рідною мовою.

17. Я голосую за Ющенка, бо переконаний, що тільки за Ющенка 5-та колона – вчорашні колоністи і окупанти не зможуть спровокувати українців йти й цього разу брат на брата.

18. Я голосую за Ющенка, бо знаю, що лише Ющенко не дозволить північним «миротворцям» кинути на нашу територію свої війська, щоб вони тут навели «порядок» з прицілом, щоб наші споконвічні землі приєднати «добровільно» до своїх безмежних територій.

19. Я голосую за Ющенка, бо маю тверде переконання, що тільки за Ющенка ми вивчатимемо свою українську історію, а не «Краткий курс» її, написаний в Кремлі з двома спогадами про двох гетьманів: про одного «гарного», а про другого «поганого».

20. Я голосую за Ющенка, бо тільки за Ющенка нам не буде соромно перед Європою і Світом за свого Президента, не вбивцею, не диктатором і не неуком.

21. Я голосую за Ющенка, бо твердо знаю, що тільки за Ющенка воскреснуть безсмертні імена славних синів і дочок України – борців за її волю, за її Незалежність й кожен із них буде поіменно названий на сторінках наших шкільних підручників з історії.

22. Я голосую за Ющенка! Отже, я голосую за вільну і незалежну Україну!!! Ти голосуєш за когось іншого – ти голосуєш проти України!!! Ти голосуєш за окупацію і рабство! Тому, Українцю, визначайся: ти за Свободу чи ти за рабство? Третього сьогодні нам не дано. Завтра може настати або 1654 рік, або 1918. Перед тим як кинути бюлетень – глибоко подумай. Ти за рідний дім, чи за чужого господаря в твоєму домі?!

23. Я голосую за Ющенка, бо тільки за Ющенко я можу дозволити собі написати те, про що я думаю, те й пишу і не намагаюся сховатися зі своїми роздумами і міркуваннями під псевдонімом…

Що й підтверджую –

Універсум 11–12 (193–194), 2009

Журнал Універсум 11–12 (193–194), 2009

«Я не знаю, хто кого морочить...»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Олег К. Романчук Влада життя проти партії влади, або «Я не знаю, хто кого морочить»

ПОЗИЦІЯ Олег Чорногуз Чому я голосую за Ющенка?

СУСПІЛЬСТВО Віктор Галенко Поточна криза в Україні – черговий успіх російської національної ідеї

ІНТЕРВ’Ю Василь Кисельов: «Я не бачу президентом ні Віктора Януковича, ні Юлію Тимошенко»

АНАЛІТИКА Володимир Вітковський «Єврейська загадка» і концепція соціального капіталу

ПЕРОМ САТИРИКА Олег Чорногуз Злобно пише Відповідь «братам» чужим і своїм

ВІЙСЬКО Віталій Лазоркін Порятунок армії – військова реформа

БЕЗПЕКА ДЕРЖАВИ Сергій Грицаєнко Ядерне питання: 18 років безхребетності

ПОЗИЦІЯ Свободу не спинити! З виступу Президента Віктора Ющенка в Українському домі з нагоди Дня свободи 22 листопада 2009 року

КУЛЬТУРА І ПОЛІТИКА Оксана Пахльовська Міжнародний контекст української проблематики