Вшанували письменницю Ніну Шмурикову-Гаврилюк

23.11.2023

У Хмельницькому відбулося триденне відзначення 70-річчя письменниці Ніни Шмурикової-Гаврилюк. 7 листопада пройшов творчий захід у Хмельницькій обласній бібліотеці з вшанування ювілярки. По Zoom було встановлено зв’язок з місцевостями, де виростала і навчалася письменниця – село Бабушки, Житомир, Чернівці.

До бібліотеки завітали педагоги з ліцею No13, де письменниця вчителювала багато років, а також письменники, композитори. Звучали вірші у виконанні учнів середніх і старших класів, лунали пісні на слова письменниці: «Місто наших мрій» (пісня про Хмельницький), «Вересневе свято»», «Несказані слова», «Подаруй мені, милий, зорі».

8 листопада у Хмельницькому обласному літературному музеї відбувся творчий вечір письменниці – «Я всю красу у рими пересилаю». На гостину завітали колеги-письменники, шанувальники її творчости. Лунали теплі слова привітань, поетичні та музичні подарунки. Ювілярка долучилася до процесу «дарувань» і презентувала літературному музею свою нову книгу «Мозаїка ритмів».

9 листопада у Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей ім. Тараса Шевченка відбувся творчий захід для учнів молодших класів. Діти читали вірші поетеси, розігрували сценки і виконували пісні,відгадували загадки,долучалися інтерактивних ігр. По Zoom з Америки авторку вітала художниця Олена Бабенко, яка ілюструвала її книги. Ювілярку прийшли привітати представники Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради.

Товариство Української Мови щиро вітає просвітянку Ніну Шмурикову-Гаврилюк і бажає дальших успіхів у її невтомній літературній праці.У минулому ТУМ допомагав фінансово у виданні дитячих книжок авторки.

Віра БОДНАРУК,
голова Товариства Української Мови (США)

18 листопада 2023 року

Універсум 3–4 (365–366), 2024

Журнал Універсум 3–4 (365–366), 2024

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Ігор Юхновський Термодинаміка і стійкість політичної системи

RUSSIAN WORLD Сергій Кримський «Метод Шварценеггера». Про дегуманізацію росіян
Олег К. Романчук Виродження нації

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Григорiй Омельченко «Російський слід» ІДІЛ

ВІЙНА Григорiй Омельченко Язик мій – ворог мій: владі не варто вихвалятися спецопераціями до кінця війни

ЯВНЕ І ПОТАЄМНЕ Адам Ентус, Майкл Швіртц Війна розвідників: як ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з путіним

ВІЙНА І ПОЛІТИКА Браніслав Сланчев, Хейн Гоеманс Перешкоди для дипломатії в Україні

КУЛЬТУРА Оксана Захарчук Велетень української етнографії

ПОЛІТИКА Юрій Щербак: «Америка допомогла врятувати життя таких українців, як я, у Другій світовій війні. Нам знову потрібна допомога»
Марія Ємець Глава МЗС Польщі дорікнув конгресу США за затримку допомоги Україні