Міжнародна мафія contra україн® Чергова спроба замаху на життя доктора Новицького

Нещодавно на шосе, що сполучає Відень та Будапешт, було вчинено замах на життя відомого українського вченого, громадянина Австрії доктора Ярослава Новицького. Вивчення обставин інциденту дозволяє зі стовідсотковою впевненістю стверджувати, що йдеться саме про спробу замаху, ретельно спланованого та підготовленого спеціалістами-професіоналами з відомих структур міжнародної мафії.

Попервах пригода, що трапилась із доктором Новицьким під час його ділової поїздки до Угорщини, скидалася на тривіальну несправність автомобіля. Проте після прискіпливого огляду “Мерседеса” спеціалісти-криміналісти та автомеханік встановили факт стороннього втручання в механізм автомобіля, метою якого було довести його до аварійного стану, вкрай небезпечного для життя водія в момент руху “Мерседеса” на великій швидкості.

Професіонали, які майстерно підготували цю “несправність”, були добре ознайомлені з манерою та особливостями водіння автомобіля доктором Новицьким. Зловмисники розраховували, що “Мерседес” вийде з ладу та стане цілком некерованим у момент набирання ним великої швидкості. Механік, який оглянув двигун одразу після інциденту, засвідчив, що побачена ним несправність аж ніяк не могла трапитись самочинно, сама собою, без зовнішнього втручання. Більше того, зафіксоване пошкодження однозначно засвідчує, що шланг від помпи двигуна до радіатора був перерізаний спеціальним інструментом. Навіть якщо припустити, що ця поломка могла трапитись через великий тиск води, то форма розриву металевого кільця, що сполучає шланг, була б цілком іншою.

До речі, доктор Новицький за кілька днів до інциденту робив діагностику двигуна, яка засвідчила цілковиту його справність і надійність. Пошкоджений шланг добре проглядається, його не затуляють інші деталі. Отож якби звичайна несправність справді мала місце, то досвідчений механік неодмінно помітив би її.

На щастя, трагедії не сталося. Пан Новицький зауважив “неслухняність” автомобіля вже у Відні, коли швидкість руху “Мерседеса” була невеликою.

Зараз важко сказати, яке диво врятувало доктора. Можливо, це сталося завдяки надійності “Мерседеса”, бо криміналісти кажуть, що план зловмисників був доволі надійним. За їхнім сценарієм при високій швидкості автомобіля вся вода з радіатора мала б витекти. Двигун на великих обертах без охолодження перегрівся б, відтак розширення циліндрів призвело б до різкого блокування поршнів. У такій ситуації автомобіль стає некерованим і, як правило, перекидається від різкого зменшення швидкості. Знаючи, що доктор Новицький віддає перевагу саме швидкісному водінню, злочинці були переконані, що їхній план неодмінно спрацює.

На завершення слід додати, що саме тепер терористи дедалі частіше вдаються до “найчистішого” методу прибирання небажаних їм людей (конкурентів, свідків, ідеологічних противників) за допомогою імітації автокатастроф, оскільки після таких аварій практично неможливо з’ясувати їх справжні причини, а відтак встановити їхніх виконавців та замовників. До того ж така підготовка імітації автокатастрофи є порівняно дешевою і не потребує якихось надзусиль.

Універсум 9–10 (107–108), 2002

Журнал Універсум 9–10 (107–108), 2002

Леонід Рудницький: «Я непоправний оптиміст і вірю, що Україна буде багатою державою»

СЛОВО РЕДАКЦІЙНЕ Володимир Вітковський Україна: «третій світ» або «третій стан»?..

ПОЛІТИКА Микола Томенко Законодавча, виконавча та судова влади України до і після виборів 2002 року

БЕЗПЕКА ДЕРЖАВИ Костянтин Морозов Система європейської безпеки і національні інтереси України

ПРОБЛЕМИ Олександр Мороз Головна проблема сучасної України

УКРАЇНА І СВІТ Володимир Шкляр Мас-медіа і формування європейського мислення: національний і світовий контекст

ЕКСКЛЮЗИВ Леонід Рудницький: «Я непоправний оптиміст і вірю, що Україна буде багатою державою»

ЕКОНОМІКА Михайло Павловський, Богдан Головенко Глобалізація і національна стратегія України у ХХI столітті

ЕКУМЕНІЗМ Степан Вовканич Чи скористалася Україна з візиту Папи?..

НАУКА Олег Завада Україн – ефективна допомога дітям, хворим на рак
Міжнародна мафія contra україн® Чергова спроба замаху на життя доктора Новицького