Повертаючись до надрукованого

Доктор Ярослав-Василь Новицький, австрійський громадянин, наш земляк, винахідник ефективного антиракового препарату україн надзвичайно тверезо оцінює навколишню реальність і міру відповідальності керівництва ряду держав за вияви терору у світі стосовно конкретних людей. Він має неабиякі підстави тривожитись за своє життя і життя своїх близьких.

Влітку 2001 року він звернувся з листами до Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, Президента Ізраїлю Моше Кацава, Президента Європейської комісії Романо Проді, Президента Європейської Комісії з прав людини М. Вільдгабера, Голови Нобелівського Комітету Б. Самуельссона, Папи Римського Іоанна Павла II з проханням убезпечити його та його сім’ю від можливих замахів.

Деякі з цих листів і відповіді на них були надруковані в “Універсумі” (№ 7-10, 2001). Далеко не всі високі достойники зреагували належним чином на листи доктора Новицького, і він був змушений повторно надіслати їм свої запити.

Переклад тексту листів, надісланих на ім’я Президента Держави Ізраїль Моше Кацава і Генерального Секретаря ООН Кофі Аннана:

“6 вересня 2001 я скористався нагодою і в листі до Вас запитав, чи могли б Ви надати пояснення того, чому таємна служба Ізраїлю намагалася ліквідувати мене в 1996 році.

На жаль, до цього часу я не отримав відповіді. Тому я ще раз звертаюся до Вас з тим самим проханням.

З огляду на інформацію, долучену до мого останнього листа, та публікації, які я пересилаю Вам зараз, чи могло, на Вашу думку, стати причиною цього те, що я є винахідником ефективного протиракового препарату, який допомагає людям у боротьбі з цією жахливою хворобою і полегшує їхні страждання?

До свого листа від 6 вересня я доклав книгу німецькою мовою “Wer hat Angst vor Ukrain?” (“Хто боїться україну?”) Елеонори Тун-Гогенштайн. Зараз вона вже перекладена англійською (назву дещо змінено), і мені приємно вислати Вам рукопис.

Як докази ефективності україну докладаю наступні публікації:

— вже згаданий переклад книги “Хто боїться україну?”;

— результати клінічного дослідження, проведеного в Ульмі, Німеччина;

— “Ukrain, an alkaloid thiophosphoric acid derivative…” (автори Н.Кордес та ін.);

— “Retrospective study of Ukrain treatment” (автор Б.Ашгоф);

— газетна стаття під назвою “Медичне страхування не хоче платити за ліки для тяжко хворої дитини”.

Щиро Ваш Др. Василь Новицький”