Україн® – ефективні ліки проти раку

Екстракти чистотілу використовуються в медицині вже понад 3000 років. Більше 20 років лікарі застосовують для лікування злоякісних пухлин напівсинтетичний препарат україн (про історію створення цього унікального препарату “Універсум” детально розповідав у чч. 7—10, 2001 р.). Проте точний механізм дії препарату був до цього часу не до кінця зрозумілий.

Відповідь на це питання — після трьох років досліджень (1999 — 2002) — дала група німецьких дослідників з хірургічної клініки Ульмського університету під керівництвом всесвітньо відомого хірурга професора Ганса Ґ. Беґера (Prof. Hans G. Beger, Vorstand, Abteilung Allgemeinchirurgie Universität Ulm, Steinhüvelstr. 9, D-89075 Ulm, Deutschland). Україн пригнічує ріст клітин раку підшлункової залози, він руйнує їхній апарат поділу.

Як і раніше, рак підшлункової залози вважається найгіршою з усіх злоякісних пухлин. Наприклад, у Німеччині щорічно реєструється 12000 нових випадків, з них приблизно 11500 закінчуються смертю упродовж 1 року. Цю пухлину важко діагностувати, тому переважно її виявляють вже на пізній стадії. Пухлина росте агресивно, швидко уражує лімфатичні судини і вузли, печінку, очеревину. Рак підшлункової залози вкрай погано піддається лікуванню. Для максимально третини пацієнтів можна очікувати незначного поліпшення від хірургічної операції, в інших випадках вживають хіміотерапію.

Подані зараз результати базуються на клінічному дослідженні за участю 90 пацієнтів з раком підшлункової залози пізніх стадій, коли операція вже не має сенсу. Пацієнти були поділені на 3 групи залежно від отриманого лікування. Найкращі результати отримані в групі, лікованій україном. Для порівняння: лікування стандартною хіміотерапією продовжувало життя пацієнтів у середньому на 5,5 місяця, тоді як у групі з україном — більше ніж на 10 місяців. Одночасно україн підвищував якість життя хворих. Крім того, для лікування україном не потрібно лягати в лікарню — його можна проводити в амбулаторних умовах. Пацієнти отримували одну інфузію на тиждень.

Результати Ульмських досліджень викликали зацікавлення фахівців у всьому світі, зокрема на найважливішому міжнародному конгресі із захворювань підшлункової залози (З’їзд американської панкреатологічної асоціації) в Чикаго (AMERICAN PANCREATIC ASSOCIATION 2001 MEETING, November 1-2, 2001, Chicago, Illinois, USA), а також були відзначені у виступі д-ра Буркгарда Ашгоффа (Dr. Burkhard Aschhoff, Vorstand, Klinik Villa Medica, Edenkoben, Deutschland) на конференції в Баден-Бадені 27-28 жовтня 2001 року.

Універсум 1–2 (99–100), 2002

Журнал Універсум 1–2 (99–100), 2002