Є тільки один шлях розв’язати проблему Донбасу: виселити до Росії кодло, яке ненавидить Україну

Луганський блогер Олексій Заводюк переконаний, що ситуація на Донбасі зміниться лише тоді, коли звідти поїдуть етнічні росіяни, які й каламутять воду в регіоні. «Це типові заробітчани. Головне – ковбаса, а Батьківщина на десятому місці», – стверджує Заводюк і додає, що навіть після того, як жителі Донбасу побачили справжнє обличчя «Новоросії», вони все одно так нічого й не зрозуміли.

Місцеве так зване «ополчення» практично повністю розбіглося. Найманці також тікають як таргани. Воюють з нашими російські кадрові військові і козаки, які на третину є спецами ГРУ. Їхнє завдання не стільки воювати, скільки руйнувати інфраструктуру. У бойові зіткнення вони вступають тільки при серйозній кількісній перевазі над нашими батальйонами. Якщо серйозної переваги немає, то відступають. Це не означає, що наші там як на курорті. Воюють справді здорово і красиво.

Є шанси, що основна фаза війни закінчиться через кілька тижнів, якщо Путін не викине який-небудь фортель. Але партизанська війна може розтягнутися надовго. Можливо, 2-3 роки. Щоб припинити партизанський рух на Донбасі доведеться виселити звідти усіх місцевих, хто підтримуватиме цю нечисть. Нинішня українська еліта не здатна на такі заходи. Щоб закінчити війну на Донбасі, доведеться поміняти і її.

Куриво

Один із найголовніших чинників, що привели до фактичної поразки Луганди, – відсутність курива в окупованих терористами і російськими бойовиками містах. Україну там звичайно не люблять, але так, щоб заради війни з Україною відмовитися від курива, – на такі подвиги там ніяк не готові. Тож якщо у ваші плани входить підняття повстання в якій-небудь промисловій зоні, пам’ятайте: крім зброї треба багато курива. Гиркин схоже не врахував цей факт, за що і буде повішений.

Вставай о 4 ранку і чекай карателів

Головна розвага в селах – встати о 4 ранку, сісти на призьбу і чекати карателів. Народ наляканий дуже сильно. Страшенно дивуються, коли карателі замість шибениць привозять сосиски. Армія Луганды, якщо добереться, не дай Боже, до Києва і Львова, шибениці якраз би й поставить. А тут розрив шаблону – карателі з сосисками. Втім, не думайте, що це якось знижує градус ненависті до України. Стара мудрість, про вовка, якого марно годувати, тут діє і діятиме безвідмовно.

Питання сильніше гамлетівського

– Ну чому вони до нас лізуть?

Йдеться про українські війська. Це питання в тій або іншій варіації, задають практично всі.

– Ми не хочемо України!

– Не потрібно нас звільняти!

– Залиште нас у спокої! Ми не хочемо в Україну!

Немов малі діти вони не розуміють, чому українська армія не дозволяє на Донбасі діяльності терористичних організацій. Не розуміють тому, що в головах свідомість дітей. І не просто дітей, а дітей розумово відсталих. Жорстоко, але з пісні слів не викинеш. Головна проблема Донбасу – відсутність елементарного життєвого розуму.

Треба щоб хтось з керівництва України пояснив цим людям, що українська армія йде звільняти не їх, а українців і українські землі. Їм також варто пояснити, що на території України не можна будувати «Новороссии» і бігати з автоматом Калашникова з колорадською стрічечкою на дупі. Така поведінка небезпечна для майна і для життя. Є прекрасне місто Москва, їдьте туди і будуйте.

Настрої людей

Відразу попереджаю, що цифри ніхто не міряв, тому вони суто умовні, на мій суб’єктивний погляд. Тим паче, що Донбас усе-таки різний.

Приблизно відсотків 30 – це етнічні росіяни, яким взагалі усе похер. Вони готові зруйнувати увесь Донбас аби там не було України. Вичислити етнічних росіян дуже просто – вони найагресивніші, зомбовані і ненависть проти України там просто дика.

Наведу один приклад. Я особисто знаю одну малахольну, яка страшенно ненавидить Україну. Ненависть така, що вона несамовито чекає контратаку бойовиків на Лутугино. І це не дивлячись на те, що в Лутугино живе її дочка і сестра. Можете уявити весь ідіотизм цієї тітки, якій байдужа навіть рідна дочка і рідна сестра. І таких там дуже багато. Якщо хтось вам розповідатиме, що народ там прозрів – не вірте. Нічого подібного і близько немає.

Рухає ними тільки ненависть до України. Тому апелювати до логіки марно. В ідеалі їх треба звідти відселяти в Росію, тому що вони і самі не живуть і іншим людям життя не дадуть.

Є й інший контингент, який умовно можна назвати обдуреними дурниками. Ці вже зрозуміли, що їх просто обдурили і більше в Луганду вони не хочуть.

А взагалі дам пораду тим, хто переживає про те, хто там щось говорить або думає, або прикидає відсотки за Україну або проти. Моя вам порада – плюньте на них. Переможець війни – Україна, а правила встановлює переможець. Як скажемо, так і буде. Кому не подобається – на вихід з речами.

Як зрозуміти цих людей

Дуже просто – це типові заробітчани. Головне – ковбаса, а Батьківщина на десятому місці. У 1991 році вони зрадили Росію, тому що в Україні було більше ковбаси. У 2014-му вони також зрадили Україну, тому що в Росії більша пенсія. Вони зраджуватимуть знову і знову. Такі громадяни не потрібні нікому, навіть Путіну. І Україна буде геть дурною, якщо знову пригріє цих гадюк на своїх грудях.

Багато українців не розуміють, чому не вчинити дуже просто: не любиш країну – поїдь з неї. Росія велика, місця багато, роботи теж вистачає.

Але. Упродовж 20 років, антиукраїнська сволота забивала в їхні голови тезу, що ніякої України немає і Донбас – це суто російська земля, і вони там хазяї, а українці там взагалі ніхто.

І треба сказати, що Україна всі ці 20 років мовчала і ніяк ці твердження не спростовувала. Влада на таку риторику найчастіше заплющувала очі. Двадцять років там правила бал нечисть, а тепер ось такий несподіваний поворот…

Місцевий люмпен, який в масі своїй мало чим відрізняється від кіногероя Шарикова, щиро вірить, що Донбас – це Росія, а не Україна. І переконати їх практично неможливо, та й не треба.

Причина ненависті до України

Ненависть до України сіють на Донбасі етнічні росіяни. Вони, власне, ненавидять усіх і скрізь. Силою приєднавши до себе Кавказ, вони ненавидять кавказців і волають , що Росія тільки для росіян. Розумом їх і справді не зрозуміти. Безнадійно намагатися з ними про щось домовлятися або намагатися якось задобрити. Вони вже ніколи не зміняться. Вони і далі сіятимуть ненависть до України, чекати Путіна, голосувати за антиукраїнські партії і робити усі можливі гидоти для нашої країни.

Є тільки один варіант розв’язання цієї проблеми – виселити їх з України. Зробити це не складно. За своєю суттю – вони усі заробітчани. Україні слід позбавити цю публіку громадянства, а особам без громадянства не надавати права на працю. Якщо не буде праці, вони заберуться геть. У Росії робота є – ось туди вони і поїдуть.

Звичайно, буде багато крику про порушення прав людини. Але після того, що Росія влаштувала на Донбасі я переконаний, весь цивілізований світ буде щасливий, якщо вдасться розвести дві ворогуючі сторони по різних квартирах.

Упевнений, що ця ідея буде підтримана більшістю українців. Треба лише добитися від влади виконання цього плану.

Універсум 7–8 (249–250), 2014

Журнал Універсум 7–8 (249–250), 2014